خیانت به همسر و مجازات آن - موسسه حقوقی وکیل خانواده
آموزشطلاقطلاق توافقیطلاق یک طرفه

خیانت به همسر و مجازات آن

خیانت به همسر

امروزه در نگاه عرف جامعه، رفتارهای مختلفی مثل دروغ، تصاحب اموال دیگری، کم کاری در محیط کار یا امور منزل، کم محلی و بی تفاوتی نسبت به همسر و خواسته ها و عواطف او و … را مصداق خیانت می دانند. برخی از این موارد هم ممکن است جرم باشد!!! اما خیانت به همسر را، بیشتر ازمنظر روابط جنسی و عاطفی او با نامحرمان باید بررسی کرد. گروه تخصصی وکیل خانواده قصد دارد در این مقاله، به شرح و توضیح خیانت به همسر و آثار و تبعات حقوقی و کیفری آن بپردازد.

 

انواع خیانت به همسر چیست؟

خیانت به همسر را به دو نوع می توان تقسیم نمود:

  • زنا: یعنی دخول در زن نامحرم. مجازات این جرم برای زنان و مردان متأهل سنگسار است. که به هیچ عنوان قابل تغییر نیست. خیانت به همسر هم از این سنگین تر هست؟!!!

اما اگر ثابت شود که شخصی با وجود متأهل بودن، به دلیل دوری از همسر خود و دسترسی نداشتن به وی، مرتکب زنا شده است؛ چنین مرد یا زنی، به جای سنگسار، محکوم به شلاق خواهد شد. یعنی نمی توان مدعی شد که وی مرتکب خیانت به همسر نشده است.

همچنین اگر مردی بعد از ازدواج و پیش از نزدیکی با همسر خویش، مرتکب زنا شود؛ سنگسار نمی گردد؛ و به شلاق و مجازات های دیگری محکوم می شود. باز هم خیانت به همسر اتفاق افتاده است.

  • روابط نامشروع غیر از زنا: مصادیق چنین جرایمی، زیاد و متنوع بوده؛ و تشخیص آن با قانون و عرف جوامع است. قانونگذار اعمالی از قبیل بوسیدن نامحرم و یا در آغوش گرفتن او را از مصادیق روابط نامشروع می داند. امروزه عرف نیز، تبادل پیام های عاشقانه و محبت آمیز بین زن و مردی بیگانه در فضای مجازی، و یا نشستن و صحبت کردن آن دو در محیطی به دور از دیگران در برخی مواقع و … را، رابطه ای نامشروع محسوب می نماید. روابط نامشروع پایین تر از زنا نیز خیانت به همسر محسوب می شوند!!!

مجازات چنین جرایمی، شلاق است که حداقل و حداکثر آن در قانون معین شده؛ و قاضی باتوجه به عواملی مثل اختلالات و بیماری شدید روحی و روانی مرتکب، یا عدم صمیمیت و مهربانی همسر او و …، تعداد ضربات تازیانه را تعیین می کند.

چگونه می توان خیانت به همسر را اثبات کرد؟

هرچند اثبات خیانت به همسر، کار آسانی نیست؛ اما ازطریق روش های زیر می توان آن را ثابت نمود:

  • اقرار متهم درمورد خیانت به همسر خویش: به نحوی که خود او اعتراف به انجام عمل نامشروع نماید. البته تعداد دفعات اقرار و کیفیت و شرایط آن، در زنا و سایر جرایم خلاف اخلاق و عفت یکسان نیست.
  • شهادت شهود: هرچند دور از عقل به نظرمی رسد که دو شخص در حضور دیگران مرتکب جرایم منافی عفت شوند. اما گاهی یا شهود خیلی کنجکاو هستند!!! و یا در مواردی مثل بوسیدن نامحرم در جشن ها و میهمانی ها و …، بعضی آدمها خیلی بی پروا و بی شرم هستند!!! به هرحال اثبات روابط نامشروع ازطریق شهادت شهود غیرممکن نیست. اما باتوجه به اینکه جرم ارتکاب یافته؛ زنا است یا نه؟ تعداد شهود، نحوه و کیفیت ادای شهادت توسط آنان و … متفاوت است.
  • ردپای مجرم در فضای مجازی: با ضبط صدا، تهیه عکس از پیام های عاشقانه و جملات محبت آمیز دو نامحرم و …، می توان روابط نامشروع را اثبات نمود. به شرط آنکه کارشناس حوزه سایبری، جعلی و ساختگی نبودن و واقعی بودن این مکالمات یا نوشته ها را تأیید نموده؛ و قاضی نیز در این زمینه به یقین برسد. پس در همه موارد به راحتی نمی توان دیگران را متهم به خیانت به همسر نمود!

تقاضای طلاق به دلیل خیانت شوهر

به موجب یکی از شروط ضمن عقد مذکور در عقدنامه، زن می تواند درصورت سوءمعاشرت همسرش، از دادگاه تقاضای طلاق نماید. سوءمعاشرت را باید عبارت از هرقبیل رفتاری دانست که با معیارهای اخلاقی در تضاد است. بدون شک خیانت از نوع برقراری روابط نامشروع جنسی و عاطفی با زنی بیگانه، از فجیع ترین مصادیق سوءمعاشرت محسوب شده؛ و درصورت اثبات می تواند از اسباب طلاق به درخواست زن باشد.

خیانت به همسراما اگر مرد شروط ضمن عقدنامه را امضانکرده باشد تکلیف چیست؟!!! در اینصورت می تواند با خیال راحت به رفتارهای زشت خود ادامه دهد؟!!! یا اینکه زوجه باید هیچ امیدی به امکان درخواست طلاق به دلیل سوءمعاشرت شوهرش نداشته باشد؟!!! در چنین موردی قانونگذار حمایت از زنان را نادیده نگرفته و دادگاه را مکلف به موافقت با تقاضای طلاق توسط زوجه به دلیل عسروحرج میداند. یعنی به وجودآمدن شرایطی که زن به لحاظ روحی و روانی، آسایش و امنیت، جسمی و جانی، مالی و اقتصادی و … در فشار و تنگنا قرارداشته که ادامه زندگی مشترک برای وی، غیرممکن باشد.

حقوق مالی زن درصورت خیانت به شوهر خود

زن حتی درصورت خیانت به همسر خود، مستحق دریافت مهریه خواهدبود. اما نفقه زمانی به او تعلق می گیرد که به وظایف خویش عمل نموده باشد. یکی از تکالیف زن و شوهر، حسن معاشرت است. و روابط نامشروع زوجه با نامحرم، مخالف با این وظیفه اخلاق پسند می باشد. لذا خیانت او به شوهرش، حق دریافت نفقه را ازبین می برد.

اگر دررابطه با موضوع مقاله، نیازبه مشاوره و راهنمایی دارید؛ با گروه تخصصی وکیل خانواده تماس بگیرید.

درخواست مشاوره

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا