طلاق های توافقی و حقوق مالی زن - موسسه حقوقی وکیل خانواده
طلاقطلاق توافقی

طلاق های توافقی و حقوق مالی زن

طلاق های توافقی! راهی که در آن ممکن است زن درمقابل دادن برخی امتیازات مالی و غیرمالی به وی، او را راضی به طلاق نماید. اما نباید در کمال بی انصافی و زیاده خواهی، از او انتظار داشت که  همه حقوق خود را در طَبَق اخلاص به همسرش تقدیم نماید. چنین تصوری برخلاف رسم جوانمردی است!!! بخصوص درمواردی زن فاقد شغلی ثابت و مناسب باشد.  یا اینکه خود و خانواده اش، وضعیت مالی خوبی نداشته باشند.

گروه تخصصی وکیل خانواده قصد دارد در این مقاله، با هدف حمایت از بانوان طلاق، به بررسی حقوق مالی آنان در طلاق توافقی بپردازد.

مهریه و طلاق های توافقی

ضروری است که به هنگام طلاق های توافقی، تکلیف مهریه زن نیز مشخص شود. زن و شوهر می توانند به میزانی کمتر یا بیشتر از مهریه توافق نمایند. البته در طلاق های توافقی، معمولاً از تمام یا بخشی از مهریه خود گذشت می نماید. تا رضایت شوهرش نسبت به جدایی از یکدیگر را به دست می آورد. نیازی هم نیست که قبل از جاری شدن صیغه طلاق، مرد مهریه را پرداخت نماید. بلکه مرد می تواند پس از کسب رضایت همسر خود، مهریه او را به صورت اقساطی و یا به طور یکجا در آینده، به او بدهد.

 

اگر زن در گذشته، مهریه خود را به همسرش بخشیده؛ و یا آن را دریافت نموده باشد؛ دیگر بحث در این باره بی فایده است. مگراینکه شوهر بخواهد در قبال پس گرفتن تمام یا مقداری از مهریه، زن خود را طلاق دهد. چنین فرضی خیلی هم دور از ذهن به نظر نمی رسد. مخصوصاً درمواردی که مهریه زوجه، ملک یا خانه ای باشد که سند آن نیز به نام او تنظیم شده باشد.

نفقه در طلاق های توافقی

نفقه زوجه همان مخارج لازم برای ادامه زندگی اش می باشد. یکی از حقوقی که اگر تکلیف آن به هنگام صدور گواهی سازش توسط دادگاه تعیین نشود بعد از طلاق، زن به سختی می تواند به این حق خود دست یابد.چون معمولاً طلاق های توافقی از نوع بائن هستند و امکان زندگی دوباره طرفین بعد  از طلاق، بدون جاری شدن صیغه مجدد ازدواج منتفی است. پس زن فقط می تواند نفقه های به تأخیرافتاده و پرداخت نشده توسط شوهر را، مطالبه نماید. مگراینکه باردار باشد؛ که دراینصورت تا زمان به دنیاآمدن بچه، دارای حق نفقه است.

  • زن می تواند تمام یا بخشی از نفقه ایام گذشته را به شوهرش ببخشد تا سریع تر و با اختلاف و نزاع کمتری از هم جداشوند. ولی روا نیست که شوهر او را تحت فشار قراردهد تا از همه حقوق مالی خود صرف نظر نماید.

اجرت المثل در طلاق های توافقی

اجرت المثل حق الزحمه ای است که به ازای کارهایی که زن در منزل انجام می دهد به او تعلق می گیرد. معمولاً اجرت المثل، درمواردی تعیین می گردد که طلاق به تقاضای مرد صورت گرفته باشد. ولی در طلاق های توافقی هم، طرفین می توانند با توافق یکدیگر مبلغی را به عنوان اجرت المثل معین نمایند. یا اینکه تعیین میزان آن را به دادگاه واگذارکنند.تعلق اجرت المثل به زن، به شرط این است که کارهای انجام شده توسط وی، وظیفه شرعی اش نبوده و او نیز به قصد مجانی و رایگان بودن، اجرای این امور را برعهده نگرفته باشد.

جهیزیه

جهیزیه یا همان اجناس و وسایلی که زن، برای شروع یک زندگی کم دردسر و آسان تر، به منزل شوهرش می برد؛ به خود او زوجه تعلق دارد. و درصورت اثبات مالکیت خود نسبت به آن اموال، ازطریق ارائه سیاهه مخصوص به دادگاه، و یا شهادت شهود و … می تواند آنها را پس بگیرد.

تفاوت های نفقه زن و فرزندانارث

باتوجه به توضیحاتی که قبلاً داده شد؛ طلاق توافقی از نوع طلاق بائن است. بنابراین پس از جدایی زن و شوهر از یکدیگر، فقط در فرض زیر، خانم از همسر سابق خود ارث می برد. اگر مرد به هنگام طلاق مریض بوده باشد؛ و درمدت یک سال از وقوع طلاق، بر اثر همان بیماری وفات یابد؛ دراینصورت همسر سابق او، به شرطی که هنوز مجرد باشد؛ از وی ارث می برد.

 

 

گروه تخصصی حقوق خانواده می تواند راهنمایی ها و اطلاعات لازم را، جهت مطالبه حقوق مالی شما در اختیارتان قراردهد. با ما تماس بگیرید.

0

امتیاز کاربر: 4.3 ( 1 نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا